Mind Riders – Ratsastajan mentaalivalmennus 5.7–10.8.2021

Ratsastajan mentaalivalmennus on verkkokoulutus tavoitteellisesti ratsastaville sekä kilparatsastuksesta kiinnostuneille ja kilpaileville ratsastajille.

Miksi ratsastajan mentaalivalmennus on tärkeää?

Varsinkin kilparatsastus on kallis laji. Rahaa menee jo hevosen hankintaan, hoitoon, ylläpitoon ja valmentautumiseen helposti jopa enemmän, kuin omaan elämiseen kuukaudessa.

Kokemukseni mukaan jopa 80 % ratsastuksesta tapahtuu korviemme välissä ja 20 % on teknistä osaamista. Jos et pysty keskittymään, sinua jännittää tai pelottaa, olet stressaantunut, nälkäinen tai voit henkisesti huonosti, vaikuttaa se suoraan omaan ratsastukseesi ja vaikka olisit kuinka taitava, et osaa hyödyntää taitojasi ratsastuksessa.

Tämän vuoksi on ensiarvoisen tärkeää olla myös ”mentaalisesti taitava” ratsastaja. Viime vuosina on tehty paljon tutkimuksia ihmismielestä ja urheilijankin mentaliteetista ja on myös löydetty tutkittuja keinoja itseluottamuksen, keskittymiskyvyn, epäonnistumisesta palautumiseen ja mentaalitaidon parantamiseen.

Tämä kurssi sopii sinulle, jos:

 • Olet kriittinen ratsastuksesi suhteen.
 • Vaadit itseltäsi hyvin paljon ja ahdistut ratsastaessa.
 • Sinun on vaikea keskittyä tehtäviin ja nimenomaan oleellisiin asioihin ratsastuksessa.
 • Ajatuksesi harhailevat ratsastuksen aikana.
 • Suoritat ratsastuksesi tehokkaasti ja kiireellä. Saatat unohtaa nauttia ja rauhoittaa mielesi olemaan läsnä ratsastushetkessä.
 • Sinulla on taipumusta mollata itseäsi ratsastajana tai hevosta.
 • Sinun on vaikea päästä yli pettymyksistä tai virheistä, joita sattuu esim. kisoissa.
 • Haluaisit "hallita hermojasi" paremmin.
 • Sinua ärsyttää, jos hevonen ei toimi hyvin ratsastuksen aikana
 • Sinua jännittää tai koet epäonnistumisen pelkoa.

Ratsastajan mentaalivalmennuksessa opetellaan näitä tutkittujakin käytännön keinoja, jotta voisit ratsastajana toimia täydellä ”kapasiteetillasi” valmennuksissa ja kilpailuissa.


Mitä opit ja millaisia keinoja saat käyttöösi kurssilta?

 1. Opit keinoja, miten voit keskittyä ja rauhoittua ratsastus- ja kilpailutilanteessa.
 2. Saat työkaluja, joitten avulla kykenet suoriutumaan kilpatehtävistäsi keskittyneesti jännityksestä huolimatta.
 3. Saat tietoa, miten pääset nopeasti epäonnistumisista yli ja pystyt jatkamaan suorituksesi kunnialla loppuun.
 4. Tiedostat omaa kisakäyttäytymistäsi ja tapaasi toimia jännitystilassa.
 5. Saat apuja ratsastettavan radan ulkoa opetteluun, sisäistämiseen ja muistamiseen.
 6. Saat keinoja, miten ratsastaa radalla tietoisesti, keskittyneesti ja saada parhaan mahdollisen irti itsestäsi ja hevosestasi suorituksen aikana.
 7. Opit ymmärtämään oman sisäisen puheen merkityksen ratsastuksessa.
 8. Saat keinoja epäonnistumisenpelon voittamiseen.
 9. Opit keinoja, miten nollaat nopeasti mielesi epäonnistuneesta suorituksesta.
 10. Saat lisää itsetuntemusta ja opit tunnistamaan, milloin alat olla stressaantuneessa tilassa ja sinun kannatta rauhoittaa itsesi, saat keinoja miten toimia.
 11. Saat myös keinoja nopeaan ahdistuneen mielen nollaamiseen.
 12. Sisäisellä puheella on valtava merkitys ratsastajan toiminnassa ja tämän kurssin aikana opit kiinnittämään siihen huomiota ja myös kääntämään ajatuksesi paremmin itseäsi palveleviksi.
 13. Opit keinoja, miten voit sisäistää ratsastettavan radan paremmin, oppia ne ulkoa helpommin ja muistaa myös ratsastaa ja työstää hevosta suorituksen aikana.
Voit osallistua kurssille vaikka olisit jo käynyt Rohkeutta ratsastukseen tai Ymmärrystä yhteistyöhön hevosen kanssa -kurssit mutta koet, että et ole vielä oikein osannut viedä kaikkia oppeja käytäntöön.  

Tässä valmennettavani Ellen Sundbergin mietteitä kurssilla saamistaan mentaaliopeista:

Olen oppinut ymmärtämään oman sisäisen puheeni merkityksen ratsastuksessa ja olen oppinut muuttamaan niitä itseäni palveleviksi ja kannustaviksi. Minulla on nyt hyvät keinot käytettävänä, mikäli tulee epäonnistumisia tai tuntuu, että mistään ei meinaa tulla mitään ja yhteistyö hevosen kanssa ei meinaa sujua. Olen oppinut keinon, miten pidän ylävartaloni suorassa, etten kallistu sisään ja nykyään tunnen vinouden jo itsekin ja osaan korjata sen. Olen oppinut, miten kaarteesta ratsastan ulos kohti estettä ja saanut siitä hyvän fiiliksen ja flown, miltä sen pitäisi tuntua. Tämän hiomista jatkan edelleen. Koko kokonaisuus Suskin mentaalivalmennuksista ovat auttaneet minua ratsastuksessa ja myös muussakin elämässä. Aion osallistua ratsastajan mentaalivalmennukseen, vaikka olen käynyt lähes kaikki Suskin nettikurssit. Haluan vielä oppia keskittymään paremmin erilaisiin tehtäviin ja suunnitelmallisuuteen, kun ratsastan kotona yksin. Koen, että jokaisen kilparatsastajan kannattaa kehittää mentaalitaitojaan.

Ellen SundbergHalutessasi menestyä ratsastajana on oman mielen hallinnalla valtava merkitys. Omaa mieltä voi valmentaa ja kehittää, kun päättää ottaa annetut työkalut käyttöön ja harjoittelee ahkerasti. Näistä keinoista on apuja myös omaan arkielämään, työelämään ja ihmissuhteisiinkin.  Aivot ovat kuin lihakset: kun niitä treenaa, ne kehittyvät!


Jos mitään ei muuta, mikään ei muutu. Muutos on oma valinta, johon vain itse voit vaikuttaa.

Itse olin todella kova kisajännittäjä ja opin erilaisia keinoja, millä ratkaisin jännittämisen kanssa toimimisen. Vuosien varrella sain paljon arvokkaita sijoituksia ja voittoja kansallisissa ja kansainvälisissä kisoissa, voitin lopulta jopa Finn Derbyn. Tärkeimpänä oppina itselleni on ollut, että kaikki on mahdollista, kun olet valmis tekemään sinnikkäästi töitä asian eteen. 

Kouluttauduin ja valmentauduin valtavat määrät ja nyt haluan auttaa sinua ratsastajana ja kilpaurallasi!

Olen ratsastuksen masteropettaja ja II tason valmentaja. Valmentajan koulutuksessani perehdyin kilpailijan psyykkiseen valmentautumiseen. Kilpailin itse vuosia lähinnä esteratsastuksessa, mutta myös kouluratsastuksessa. Opiskelin MB Elämäntaidon Master- ja Huippuvalmentajaksi, mindfulnessohjaajaksi ja enneagrammiohjaajaksi, ja näistä koulutuksista olen saanut valtavan määrän lisää tietoa ja taitoa ihmisen mielenhallintaan liittyvissä asioissa. Tästä osaamisesta on syntynyt Mind Riders -konsepti ja tämäkin koulutuskokonaisuus.
Tervetuloa mukaan!

Valmennus alkaa!

Kurssi alkaa 5.7.2021 viikolla 27 ja päättyy  10.8. 2021, viikolla 32. 

Koulutus tapahtuu nettikoulutuksena facebook ryhmässä. Facebook ryhmässä on kurssimateriaalia videoina ja kirjallisessa muodossa sekä harjoituksia, joita voit käydä täysin omassa tahdissa. Lisäksi järjestän 2 puolentoista tunnin ryhmävalmennusta livenä netin kautta. 

Materiaalit ovat käytössäsi 30.10.2021 asti.

Kurssin aikana on 2 livevalmennusta zoomin kautta, joista julkaisen nauhoitteen faceryhmään, jos et pääse  osallistumaan: 

 • ti 27.7. 2021   klo 19-20.30 
 • ti  10.8.2021   klo 19-20.30 
Livevalmennusten aikana voit myös esittää kysymyksiä. 

Koulutuksen hinta on 240 €, sis. alv 24%. 
Earlybird tarjouksena 128 €, sis. alv 24%, tarjous on voimassa 30.6. asti.
Lisäkyselyt: 0400307493/Suski tai suskif@saunalahti.fi.


MindRiders – kokonaisvaltaista ratsastusvalmennusta ja mielenhallintaa kaiken tasoisille ratsastajille lajista riippumatta. Masteropettaja Suski Fagerström.
Halutessasi lisätietoa, laita viestiä suskif@saunalahti.fi tai 0400307493. Käy tykkäämässä facebookissa Mind Riders - Suski Fagerström